Kontinentalseng test

En kontinentalseng er en komplett løsning som lar deg få følelsen av eksklusiv luksus på soverommet ditt hjemme. Denne typen seng blir mer og mer populær, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor: En kontinentalseng er bygd opp av tre ulike lag, og er derfor den sengen som gir mest støtte og komfort.

Kontinentalseng test: 5 som er best til prisen

Her har vi tatt utgangspunkt i noen kontinentalmadrasser som er vurdert til å være best til prisen. Alle modellene kommer fra sengeleverandøren Bedre Nætter og er garantert gode investeringer. Les mer om hver modell under.


SENSES Lux

kontinentalseng test

Denne sengen gir deg luksuriøs nattesøvn. Som leverandøren selv sier: SENSES Lux løser kanskje ikke alle problemene dine, men den er et stort skritt mot bedre nattesøvn og helse. Den er utviklet i Danmark og bærer også preg av landets berømte design, så dette blir en pen og elegant del av soverommet.

Fordi komfort er det viktigste med SENSES-serien, får du en ekstra tykk overmadrass som lar deg hvile helt avslappet med følelsen av å sove på en sky. Ettersom fjærmadrassen og overmadrassen er i dobbel størrelse i kontinentalsengen 180×200 cm, ligger de tvers over de to rammemadrassene og du unngår at det blir en sprekk i midten når du beveger deg. Gjennomført komfort og eksklusivitet.

→ Se pris

Jupiter No. 1

kontinentalsenger

Dette er det rette valget for deg som vil ha mye kvalitet for pengene når du kjøper ny seng. Jupiter No. 1 er en kontinentalseng som er produsert i Danmark, den er i høy kvalitet og du kan få den til en svært bra pris. Nederst er det en solid rammemadrass på 20 centimeter. Springfjærmadrassen i midten er oppdelt i 5 komfortsoner som sikrer optimal støtte og avlastning der kroppen din trenger det mest. Denne madrassen er også vendbar og har derfor lenger holdbarhet og komfort. Øverst får du en overmadrass i god kvalitet, og med Jupiter No. 1 får du velge mellom en overmadrass i lateks eller Memory-skum. Du får uansett valg en overmadrass med kjerne på 4 centimeter som sørger for en komfortabel og komplett søvnopplevelse.

→ Se pris

Venus Nova No. 1

enus-nova-no-1

Venus Nova byr på skandinavisk luksus og er en oppgradert versjon av lillesøstrene Venus No. 1 og Venus No. 2. Denne stilige kontinentalsengen kan du få i fire farger og den rene, minimalistiske stilen og det eksklusive møbeltrekket tar seg svært godt ut i norske hjem.

På en pen tresokkel er det en rammemadrass som er oppgradert til å ha pocket-fjærer som kjerne i stedet for komfortskum. Rammemadrassen er kombinert med det fjærmadrassen og gir behagelig dobbeltfjæring, og øverst har Venus Nova en 6 centimeter tykk overmadrass med trekk av bambusfiber. Her kan du velge mellom lateks- eller Memory-skumkjerne. Sokkelen har ventilasjonshuller slik at sengen holder seg frisk i mange år.

→ Se pris

Sirius Black

sirius-black

Lekkert og simpelt design som er kombinert med super komfort – Sirius Black lever virkelig opp til kravene om skandinavisk kvalitet. En solid rammemadrass skaper den stabile bunnen under den gode, vendbare fjærmadrassen. I det midterste laget finner du en springfjærmadrass på 18 centimeter med pocket-fjærer som gir god oppdrift og sunn liggeposisjon hele natten.

Fjærene er pakket inn i temperaturregulerende Cooltex-skum som hjelper med å holde et behagelig klima i sengen. Den tykke overmadrassen sørger for avlastning og å regulere temperaturen. 3D-trekket på sengen er spesielt utviklet for å gi god ventilasjon, og tar seg også svært bra ut rent designmessig. Sirius Black gir deg rett og slett magisk nattesøvn!

→ Se pris

CPH by Bedre Nætter

cph-by-bn

Her har Bedre Nætter selv briljert og brukt erfaringene deres med senger til å utvikle en herlig kontinentalseng. CPH by BN er en elegant seng som gir deg komfort og oppdrift med 2-lags fjæring i madrassen. Det er en tetthet på 300 pocket-fjærer per kvadratmeter i springfjærmadrassen og det sørger for å holde kroppen stabil, uansett hvilken soveposisjon du har.

Fjærene er plassert i fem forskjellige komfortsoner og beskyttet av High Resilient-skum, som i tillegg til økt komfort forlenger sengens holdbarhet. Øverst får du en lekker, valgfri overmadrass, enten av Memory K60, som er mykt og avlastende eller Latex Prestige som er mer elastisk og ventilerende. Det som virkelig får CPH by BN til å skille seg ut, er de store oppbevaringsskuffene som er bygd inn i rammen. På en elegant måte kombinerer den komfort, stil og funksjonalitet i én seng!

→ Se pris


Finn sengen som passer for deg

Når du kjøper kontinentalseng kan det være mye å undersøke, slik at du vet du gjør det rette kjøpet med en gang. For at du får den riktige støtten uansett hvilken kroppsvekt eller -bygning du har, er det viktig at madrassen har riktig fjæring. Det finnes forskjellige typer fjærer, og her gir vi deg en liten oversikt:

Bonell-fjærer

Dette er den «klassiske» fjærtypen med store timeglassfjærer som er spunnet sammen med ståltråd. Dette systemet kan gi ganske god sprett å hoppe på for småtroll, men fordi fjærene er låst sammen beveger de seg ikke individuelt. Det betyr at når du ligger på siden, presser skulderen fjærene ned, men tar med seg et stort område av madrassen rundt selve trykkpunktet. Det gir hverken optimal hvileposisjon eller maksimal avlastning.

Pocket-fjærer

Pocket-fjærer eller pose-fjærer er individuelle spiralfjærer som er plassert i hver sin pose – derav navnet. Fordi de ikke henger sammen, beveger de seg individuelt og tilpasser seg kroppen når du beveger deg.

Multipocket-fjærer

Multipocket-fjærer er bygd opp på samme måten som pocket-fjærer, men forskjellen er at flere poser med mindre fjærer er satt sammen. Det gir høyere tetthet av støttepunkter og derfor også en fastere og mer resistent madrass.

Hvilken type fjærer du bør velge kommer an på kroppsvekten din, fordi den avgjør hvor mye eller lite støtte og avlastning du trenger – og derfor også hvilken fasthet kontinentalsengen bør ha. En grei tommelfingerregel er denne:

 • Under 75 kilo
  – Pocket-fjærer
  – Medium fasthet
 • Under 95 kilo
  – Pocket-fjærer
  – Fast fasthet
 • Over 95 kilo
  – Multipocket-fjærer
  – Fast fasthet

Det viktigste med en seng er at den gir deg tilpasset støtte og avlastning, slik at nattesøvnen blir best mulig.

Les også: Kontinentalseng Test: Se de beste kontinentalsengene – Best i Test

Hva er en kontinentalseng?

Nederst i sengen har du en rammemadrass med innebygd treramme for stabilitet og holdbarhet. Her finner du den grunnleggende støtten.

Deretter er det en fjærmadrass, enten en løs, vendbar type som du kan snu etter behov, eller en sammenbygd springfjærmadrass med to-lags fjæring. Dette er komfortlaget som gir kroppen støtte og avlastning der den trenger det, ofte med ulike komfortsoner i madrassen.

Øverst finner du overmadrassen som gjør sengen ekstra behagelig å ligge i. Myk avlastning og god støtte kan justeres med en god overmadrass, og denne avgjør også hvor god ventilasjon og varmefordeling det er i sengen.

Det er alltid mange gode produkter å velge mellom når man kjøper ny seng. For å finne vei gjennom jungelen av varer kan det være lurt å lære av andre. Derfor bør du undersøke hvilke kontinentalsenger som er «best i test» eller «best til prisen». Førstnevnte kategori dekker over produkter som allerede har blitt testet grundig og vurdert av eksperter. Varer i denne kategorien kan du trygt investere i, for her har noen gjort jobben for deg. Noen ganger er de beste produktene også dem som er dyrest i pris, og for alle oss som ikke har uendelig stort budsjett, er det lurt å holde øye med de produktene der du får mest mulig for prisen.