Lær mer om kryptovaluta

Investering er for mange et spennende, men også ofte ukjent tema. Det kan virke umulig å sette seg inn i alt ettersom det alltid kommer nye begreper og temaer man skal sette seg inn i. Å delta i en samtale om investering rund et middagsbord, uten noe forkunnskap, det kan være vanskelig.

Uansett om du har forkunnskap innenfor investering eller ikke, har du helt sikkert helt sikkert hørt begrepet: kryptovaluta. Kryptovaluta har vært mye omtalt i mediene de siste årene, helt siden Bitcoin tok helt av for et par år siden. Men hva er egentlig kryptovaluta og hvordan fungerer det?

Kryptovaluta, den digitale valutaen

Du er ikke alene om å ikke forstå hva kryptovaluta er. Vi skal likevel prøve å hjelpe deg litt på veien slik at du kan delta under samtalen på neste middagsselskap. For det første er det viktig å påpeke at det ikke er noe fasitsvar på hvorvidt kryptovaluta er en god investering eller ikke. De som investerte tidlig i Bitcoin og som tok ut avkastningen sin på riktig tidspunkt var selvfølgelig heldige med en ekstremt god avkastning, men det er et risikofylt marked. Dersom du ønsker å lese flere artikler som omhandler blant annet kryptovaluta, kan du lese med på indymedia.no.

La oss starte med å forstå hva kryptovaluta er. Kryptovaluta er en digital valuta, og du kan tenke litt på det som du gjør med all annen valuta. 1 krone er jo ikke alltid verdt en krone i for eksempel euro. Slik er det også med kryptovaluta. Kryptovalutaen er bygget rund et nettverk som kalles for blockchain technology, eller blokkjedeteknologi på norsk.

Anonym handel

Grunnen til at kryptovaluta har blitt så populært er at det gir mulighet for en slags felles valuta, uansett hvor i verden man er. I og med at alle transaksjoner gjennomføres gjennom åpne kildekoder mister du ikke gebyrer eller penger til omgjøringsgebyrer og lignende. Grunnen til at det diskuteres mye rundt kryptovaluta er fordi man kan handle med full anonymitet, noe som gjør at mange har vært redd for at det skal brukes til kriminalitet. Man blir nok ikke helt enige i denne diskusjonen, men nå vet du lett mer slik at du også kan delta.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.