Hvorfor synes vi kjendisnyheter er så spennende?

Det er mange grunner til at vi synes kjendisnytt er både spennende og underholdene. De fleste av oss følger med både i ukeblader, på sosiale medier og vi kan gjerne bruke fritiden vår på å diskutere hva både norske og internasjonale kjendiser gjør for tiden.

Dette er noe vi har holdt på med lenge, og er ikke et fenomen som har oppstått på grunn av sosiale medier. Men, hvorfor er det sånn at vi er så interessert i hva disse stjernene holder på med?

Sosiale medier og parasosiale forhold

Det er klart at sosiale medier har hatt en innvirkning på måten vi følger med på. Vi har nå muligheten til å følge med på hva de gjør, omtrent til hver tid av døgnet. Sosiale medier har gitt oss sjansen til å være enda mer inkludert i livene deres, noe som gjør det enda mer spennende. For de ekstra interesserte kan man også følge med i kommentarfeltet og på hvem som liker hvilke bilder.

Det forholdet vi skaper til en kjendis eller for så vidt til personer generelt på sosiale medier som du ikke kjenner i virkeligheten, kalles for parasosiale forhold. Dette er forhold du har til personer som du ikke kjenner, men som du fremdeles føler en tilknytning til. Du har kanskje opplevd at en du er fan av har gjort noe som skuffet deg. Dette er slik parasosiale forhold påvirker oss, uten at vi nødvendigvis er klar over det. Du kan lese mer om dette hos kjendislekkasjen.no.

En slags fantasi

Mye av grunnen til at vi er så opphengt i livet til kjendisene er at det handler om en slags fantasi. På en eller annen måte klarer vi å sette oss inn i deres situasjon som en slags ønsketenkning, vi ikke nødvendigvis er klar over. Det er ikke nødvendigvis sånn at du konstant går rundt og tenker at du gjerne skulle vært Britney Spares eller Justin Bieber, men likevel er det en del av oss som trives i den fantasiverdenen.

Ofte snubler vi over kjendisnytt på VG, på sosiale medier eller i ukeblader. Det er ikke alle som aktivt oppsøker kjendissladder, men likevel kan det være spennende når vi først leser det. Uansett hvordan du vrir og vender på det, er det vanskelig å finnen noen som virkelig har null interesse for kjendisnytt. Enten er det norske fotballspillere, elite toppen av businessmenn eller boyband og Beyonce.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.