Hvorfor er det så mange som velger kontinentalseng?

De siste 10 til 20 årene har det blitt ekstremt populært med kontinentalseng når par og single skal kjøpe seg ny seng. Hva er det egentlig med kontinentalsengen som gjør at den er så populær? La oss ta en titt, kanskje ender du opp med å ville bytte seng du også.

En kontinentalseng er en stor dobbeltseng som for det meste består av tre deler. Det er denne sengen som gjerne gir deg den hotellfølelsen, selv når du er hjemme. Men er det bare luksusfølelsen som gjør at så mange velge kontinentalsengen?

Hva er en kontinentalseng?

Det er ingen tvil om at den hotellfølelsen du kan få av en kontinentalseng virkelig kan gi soverommet det lille ekstra. Ikke minst kan det være deilig å legge seg ned i denne luksuriøse sengen etter en lang dag. Sengen består nemlig som oftest at to komponenter som ser ut som to mindre rammemadrasser og har deretter en stor komponent på toppen som gjør at sengen holdes sammen. Dermed trenger du ikke være redd for den sprekken som gjerne dukker opp i midten av sengen om du for eksempel har en 1.60-seng bestående av kun to komponenter.

Nederste komponent er altså en eller to rammemadrasser, det varier litt fra modell og størrelse på sengen. Her velger du selv om du ønsker det typiske rammemadrass-designet eller om du ønsker en treramme rundt. Det er denne delen av sengen som gir deg den helt grunnleggende støtten du trenger når du sover. Over rammemadrassen kommer en skum- eller fjærmadrass som gir deg en jevn støtte og det er denne madrassen som spesielt bør passe til dine ergonomiske behov.

Hvorfor er det så viktig med riktig madrass?

Du velger selv hvilken madrass du vil ha til sengen din og dette er en madrass som bør passe dine behov. Det er nemlig den tykke madrassen som gir deg mest avlastning om natten og den bør derfor passe både dine behov og din vektklasse. Skal du velge springfjærmadrass bør madrassen ha et solid fjærsystem, gjerne pocket-fjærer eller multipocket-fjærer. Disse madrassene er noe dyrere, men de vil gi deg en bedre støtte og avlastning om natten og ikke minst så holder de lenger enn mange andre madrasser. Med andre ord er det en god investering, selv om det virker litt dyrere akkurat der og da.

Til slutt må du ha en god overmadrass. Igjen så bør du velge en som passer dine behov. Denne madrassen beskytter resten av sengen samtidig som den gir deg ekstra avlastning om natten. Overmadrassen gir spesielt støtte til deler av kroppen som er utsatt for slitasje i løpet av dagen. Om du trenger hjelp til å finne en god kontinentalseng kan du titte hos https://beste.no/soverom/.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.