Gode kontinentalsenger

Velvære, energi og sunnhet starter med en god natts søvn. Og god nattesøvn starter med en seng i rimelig kvalitet. Kontinentalsenger er en god løsning for deg som ønsker å få litt ”hotelluksus” inn på soverommet og det er en svært populær type i Norge.


Klikk her for gratis veiledning i valg av kontinentalseng


En kontinentalmadrass er bygd opp av tre komfortlag: En solid rammemadrass nederst, en god springfjærmadrass i midten og en behagelig overmadrass øverst. Før du investerer i en kontinentalseng, bør du undersøke det som avgjør kvaliteten:

 • Hvor fast er den?
  Velg fast fasthet hvis du veier over 75 kilo og medium fasthet hvis du veier under 75 kilo.
 • Hvilken fjærtype har den?
  Pocket-fjærer passer for deg på under 95 kilo og multipocket-fjærer passer for deg som er over 95 kilo.
 • Hvilken type overmadrass har den?
  Lateks-overmadrasser er elastiske og fordeler kroppsvekten og Memory-skum avlaster og lar deg synke ned.
 • Er trekket avtakbart?
  Det kan være praktisk med avtakbart og vaskbart trekk.

 

Jupiter No. 1 er det gode valget for deg som vil ha mye seng for pengene. Dette er en danskprodusert kontinentalseng i høy kvalitet til en svært bra pris. Bunnen består av en solid rammemadrass på 20 centimeter. Springfjærmadrassen i midten har 5 forskjellige komfortsoner som sikrer optimal støtte og avlastning der kroppen din trenger det mest, for eksempel ved skuldrer eller hofter. Fjærmadrassen er vendbar, noe som forlenger holdbarheten og komforten. Øverst får du en kvalitetsovermadrass, og med Jupiter No. 1 kan du velge mellom en overmadrass i lateks eller i Memory-skum. Uansett hvilken overmadrass du velger, får du en 4 centimeter tykk kjerne som gir deg en komplett opplevelse.

→ Se bilder & pris her

 

Som en oppgradert versjon av lillesøsteren Venus No. 1 og No. 2, byr Venus Nova No. 1 på skandinavisk luksus. Denne stilige kontinentalsengen passer fint inn i norske hjem, med ren, minimalistisk stil og lekkert møbeltrekk i valgfri farge. På en pen sokkel i tre finner du en rammemadrass, som nå er oppgradert fra å ha skumkjerne til å være utstyrt med pocket-fjærer . Rammemadrassen er kombinert med det midterste laget og gir behagelig dobbeltfjæring. Øverst er det en 6 centimeter tykk overmadrass med trekk av ventilerende bambusfiber og med valgfritt materiale i kjernen. Det er ventilasjonshuller i sokkelen som sørger for at sengen holder seg frisk i mange år.

→ Se bilder & pris her

 

Dette er sengen for deg leter etter en skikkelig god kontinentalseng. SENSES Lux Plus No. 2 leverer høy komfort og luksus! Den er ikke bare pent designet med det mørke trekket, den har også ekstra tykke lag. Alt hviler på den elegante sokkelen av svensk furu, og med dobbeltfjæring får du maksimal støtte og oppdrift. Fjærmadrassen er utstyrt med små multipocket-fjærer som gir høyere tetthet og bedre støtte, så dette er en eksklusiv seg for dem som veier mer enn 95 kilo. De ulike komfortsonene tilpasser seg kroppens trykkpunkter og fjærene er isolert med Cooltex-skum, som er trykkavlastende og temperaturregulerende. Øverst får du en luksuriøs overmadrass på 80 millimeter og antiskli-systemet gjør at overmadrassen holder seg på plass hele natten.

→ Se bilder & pris her

 

Venus No. 2 er utviklet av svenske Kinnabädden og produsert i Danmark av dyktige og erfarne møbelsnekkere. Den lever opp til alle kvalitetskrav med nordiskproduserte designvarer. Dette er en oppgradert versjon av klassikeren Venus No. 1 og er forbedret på flere områder. Solide multipocket-fjærer gir kroppen optimal støtte, og med 504 fjærer per kvadratmeter er denne sengen til et utmerket valg for personer med en kroppsvekt på over 95 kilo. Kvalitetsfjærene gir kroppen oppdrift og støtte, også etter flere års bruk. Venus No. 2 har også det spesielle Cooltex-skummet som isolering rundt fjærene. Det er temperaturregulerende og sørger for god ventilasjon av både luft og fukt, slik at madrassen holder seg sunn og behagelig. I den valgfri overmadrassen får du en 60 millimeters kjerne, enten i elastisk og allergivennlig lateks, eller i mykt, formbart Celcius-skum.

→ Se bilder & pris her

 

Du får søvnopplevelser på første klasse med Venus Nova No. 2. Det første man legger merke til med denne eksklusive kontinentalsengen, er det elegante designet som fremstår veldig komplett. Rammemadrassen og det midterste komfortlaget er trukket i ekte møbelstoff, så man ser ikke oppdelingen, noe som gir en god ro i rommet. Luksusen starter allerede i basen, der rammemadrassen i Venus Nova No. 2 faktisk har innebygde pocket-fjærer i stedet for kjerne av skum. Det gir ekstra god støtte, og med høy tetthet av fjærer holder sengen fasongen bra over tid. Med en ekstra tykk overmadrass i høy kvalitet kan du tilpasse komforten for ekstra god nattesøvn.

→ Se bilder & pris her

 

Bergen by Bedre Nætter er et resultat av stor viten om senger og mye erfaring innen bransjen. Det er tydelig i denne kvalitetssengen at eksperter står bak – det har vært fokus på komfort, kvalitet og ikke minst søvnmiljø. Ved å være nøye med valget av råmaterialer har BN også utviklet en miljøvennlig kontinentalseng. Som isolering rundt pocket-fjærene i fjærmadrassen er det 35 millimeter fleksibel lateks som forsterker fjærenes individuelle støtte. Lateksen er også perforert for bedre ventilasjon. Med Bergen by BN får du med en «grønn» og miljøvennlig overmadrass, Mayan Green, som er laget av 100 prosent naturlige materialer og er allergivennlig. Med en ekstra tykk kjerne i lateks på 6 centimeter er du sikret behagelig støtte, perfekt ventilasjon og fuktfuktavledning.

→ Se bilder & pris her

 

Invester i helsen din

Slik som med mye annet er det selvsagt en sammenheng mellom pris og kvalitet. Noen av de billigste kontinentalsengene har ikke en ekte madrass nederst, bare en treramme som får sengen til å se høyere ut – og det gir deg selvsagt ikke samme luksus.

Du kan alltid finne gode tilbud på kvalitetssenger, men sørg for å unngå de aller billigste modellene. Det er ikke så mye spart i lengden hvis du får ryggproblemer på grunn av en dårlig seng. En god seng er det verdt å bruke penger på, for du får så mye igjen for å ha gode søvnforhold.